Skolmaterial som tex böcker kan vara väldigt dyrt när man går i universitetet och det kanske inte är så lätt att få ihop pengar till att köpa det när man är student och inte har sån stor inkomst. Men vi har några tips som kan hjälpa dig att både spara pengar och köpa för billigare pris när det gäller skolmaterial.

 

1: Ifall du behöver en bok som ni ska använda en kort period tex 1-4 veckor kan du gå till biblioteket och kolla ifall dom har den studiebok du behöver. Då kommer du att spara pengar eftersom du inte behöver lägga ut någon utgift på den boken. Men detta går inte ifall du behöver använda boken en lång period eftersom det finns en bestämd tid på hur länge man får låna en bok från en bibliotek. Det brukar vara ca 30 dagar beroende på vart man lånar den.

 

2: Köp böckerna på blocket istället för att köpa nya från en butik. På blocket kostar dom inte lika mycket som det originella priset eftersom någon redan har använt den vilket kommer göra att du sparar pengar på att köpa därifrån.

 

3: Fråga runt i släkten och på sociala medier och se ifall någon kompis eller släkting har den bok du behöver. Antingen kanske du får låna den eller köpa för ett billigare pris.

 

4: När du är klar med en bok kan du sälja den på blocket och få pengar. Om du ändå inte kommer använda boken är det lika bra att du säljer den och får pengar istället för att den ska ligga hemma och inte användas.
5: Ta hjälp av campusbokhandeln som är en hemsida där du kan köpa nya och begagnade böcker och få hjälp med att sälja dina gamla. Du kan alltså tjäna pengar genom att sälja dina böcker och spara pengar genom att köpa gamla böcker på den här hemsidan.