Shopping är en stor orsak till att ungdomar inte har så mycket pengar. Men bara för att min vill försöka spara pengar kanske man inte vill sluta köpa saker. Så här har vi några  tips som kan underlätta din ekonomi och förbättra ditt sparande när det gäller shopping.

 

1: Shoppa på ebay, tradera eller blocket där det finns begagnade saker som därför är mycket billigare än i affärer på grund av att dom är använda.

 

2: Sälj dina gamla kläder och möbler som du inte använder på blocket eller tradera så tjänar du lite pengar på dom.

 

3: Shoppa på rean där det oftast finns många fina och behövliga saker för ett mycket billigare pris än dom som inte har rea.

 

4: När du ska köpa något nytt kan du sälja något gammalt innan och köpa produkten för dom pengarna du tjänat istället för att ta från ditt konto. Tex om du vill köpa en ny tröja som du säkert redan har flera av i garderoben kan du sälja någon du inte använder och köpa den nya för dom pengarna.

 

5: Ifall du behöver någon möbel som saknas kan du fråga runt i släkten och se ifall någon har det du söker men inte använder det. Då kan du antingen köpa det för ett billigt pris eller kanske få den gratis eftersom dom inte använder det.

 

6: När dina föräldrar köper nya saker så kan du fråga om du får det gamla  tex om dom köper en ny soffa kan du fråga om du får den gamla så slipper du köpa en egen.