Ett privatekonomiskt projekt inom ramen för samhällskunskap. Syftet med projektet är att eleverna ska få ökade kunskaper om privatekonomi, källkritik och webbdesign. Deltagare är elever i årskurs 1 vid ekonomiprogrammet på Dragonskolans gymnasium i Umeå.

 

Syfte och mottagare:

Vi på mersparande riktar oss främst mot ungdomar och studenter i åldern 17-25 år.  Syftet med den här sidan är att ge mer kunskap till ungdomar och studenter om ekonomi. Vi fokuserar på att ge tips om hur man sparar pengar, hur man gör budgetar, hur man gör CV, olika sätt att spara pengar på och mycket mer.Vad vi lärt oss:

Under detta moment har vi framförallt lärt oss hur man bygger upp en egen hemsida, sedan har vi även lärt oss jobba tillsammans som en grupp och utökat våran kunskap inom ekonomi då vi sökt mycket fakta på internet och frågat vår lärare och då fått fram väldigt bra svar.

 

Varför vi borde vinna:

Vi anser att dagens ungdomar och studenter inte får lära sig så mycket om privatekonomi och just därför är våran sida till väldigt stor hjälp då den förklarar bra och utförligt hur man gör, plus att den ger även en massa bra tips som förenklar ens vardag. Vi tycker även att detta är ett väldigt viktigt ämne för att man stöter varje dag på saker som har att göra med sin privatekonomi och därför är det väldigt viktigt att man har den kunskap som behövs för att kunna ta sig an de uppgifter man stöter på. Just därför anser vi att våran hemsida förtjänar att vinna.

 

Om tävlingsbidraget:

Vi på mersparande har arbetat med denna sida främst på skolan men även hemma . Vi har använt bilder som man är tillåten att använda sig utav och den text vi har skrivit är våran egna. Vi har tagit fakta från olika källor på internet och även frågat om hjälp från våran lärare. Sedan hade vi även väldigt stor kunskap om detta ämne sen innan då vi väldigt nyligen har jobbat med detta ämne på företagsekonomi lektionerna.

 

Läroplanen:

Vårt bidrag kopplas till läroplanen eftersom vi fokuserat på privatekonomi och vi har gjort olika presentationer på våran hemsida både muntligt och skriftligt.